T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / MERKEZ - Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

Haberler

May

Okulumuz Yıldırım Beyazıt Anadolu lisesi’nin kurucu olduğu, “Towards a Sustainable European Digital Citizenship: Building the right to have rights” eTwinning projesi kapsamında, her yıl 1-7 Mayıs tarihlerinde kutlanan Bilişim Haftası etkinlikleri için “No Phone Challenge” (Telefonsuz Gün meydan okuması düzenlemiştir. Bu kapsamda, 5 Mayıs Cuma günü sabah 08.00’den akşam 22.00’ye kadar akıllı telefonlar arayıcılığıyla internet arama motorlarının gereksiz kullanılmaması, facebook, instagram, twitter, tiktok, youtube vb. uygulamalara girilmemesi beklenmektedir. Boş vakitlerimizi değerlendirmek için internette bilinçsiz yaptığımız her aramanın boşa harcanan enerji olduğu, atmosferdeki sera gazı etkisini arttırarak küresel ısınmayı hızlandırdığı konusuna dikkat çekmek amaçlanmaktadır. Bu bağlamda, internet alışkanlıklarımızı kontrol etmek, telefonla vakit geçirmek yerine farklı hobiler ve boş zaman aktiviteleri keşfedilmesi hedeflenmektedir. Afiş üzerinde verilen qr kodu tarayarak ya da aşağıda verilen linkten erişim sağlayarak, “Telefonsuz Gün Meydan Okuması” esnasında telefonla vakit geçirmek yerine tercih ettiğiniz aktivitelerin resmini çekebilir ve linkteki padlete yükleyebilirsiniz.

Padlet link: https://padlet.com/digicitproject/no-phone-a-day-challenge-telefonsuz-1-g-n-yar-mas-zzsvvx4yqgzv3aey

Android için Outlook'u edinin

Nis

Yıldırım Beyazit Anadolu lisesi olarak, "Diet Inspectors" isimli eTwinning projemiz kapsaminda; 7 Nisan "Dünya Saglik Günü", partner okullardaki ögretmen ve ögrencilerin katılımıyla gerçeklesen cevrimici toplanti ile kutlanmistir. Günümüzde tüm dünyada kabul edilen popüler diyetlerin incelendigi projede, ögrenciler calismak istedikleri diyet türleri ile ilgili infografik, poster, afis hazirlamis ve calismalarini cevrimici toplantida sunmuslardir. Ögrencilerimizin uluslarasi platformlarda yabanci dilde sunum yapabilme, iletisim kurabilme, özgüven ve empati duygularini gelistirme, web 2.0 araclarini kullanarak arastirma yapabilme gibi hedeflerin gerceklestirildigi toplanti, koordinatör ögretmenler ve ögrencilerin iyi dilek ve temennileriyle sona ermistir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi anma etkinleri olarak ilimizde bulunan Şehitlik Mezarlığına ziyarette bulunduk.Bu vatan için Bu toprak için bu ezan için hayatlarını veren aziz şehitlerimizi yad ettik. Onlara olan şükran ve minnetlerimizi gösterdik. Bu vatanda yaşamanın bedelinin kolay olmadğını çocuklarımıza anlatmaya şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacak ruh ve şuuru vermeye  çalışıyoruz.Bu sebeble tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.

Mrt

108 yıl önce yüzbinlerce vatan evladı Çanakkale'deydi.Bir millet tarih sahnesinden silinmek istenmiş, tarihin en acımasız savaşı başlamıştı. Eğer amaç,bir vatan savunması ise,bir özgürlük davası, bir varolma savaşı ise buna savaş diyemezsiniz.Bunu anlamak, anlatmak boynumuzun borcudur.Çanakkale Savaşı'nda  Türk milleti bir destan yazmış, "Çanakkale geçilmez." sözlerini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.Bu yüzden Çanakkale Savaşı'nı çok iyi anlamalıyız ve anlatmalıyız. Çanakkale şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz Yildirim Beyazit Anadolu lisesinin kuruculugunu yaptigi; Yunanistan, Fransa, Italya ve Ispanyadaki partner okullarla sürdürdügümüz "Towards a Sustainable  European Digital Citizenship: Building  the Right to Have Rights" isimli Dijital Vatandaslik konulu eTwinning projemize logo secimi yapilmaktadir. Yabanci ve Türk ogrencilerin hazirladigi logolar, halka acik oylama usulüyle gerceklesecektir. Okulumuzun 9. sinif ögrencilerinin hazirladigi 2 logo final oylamasina kalmayı basarmis ve görsel olarak yüklenmistir. 26.03.2023 tarihine kadar devam edecek oylamaya linke tiklayarak ulasabilir ve ögrencilerimize destek olabilirsiniz.

 

Mrt

Bugün okulumuzda yapılan Kariyer Günleri programında Sosyolog Eda Sevinç BAŞER,Psikolog Fatma SELCEN,Sosyal Hizmet Uzmanı İrem TEKİNAY misafirimiz oldular .Gerek katılımlarından dolayı gerekse verdikleri bilgilerden dolayı kendilerine teşekürler ederiz.

Ock

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Serap ÖZBAYRAK tarafından yürütülen "The Power of Water" isimli eTwinning projesi kapsamında, hem projede görevli olan öğrencilere hem de okulumuzun diğer öğrencilerine e- güvenlik konulu bilgilendirme eğitimi verildi. 

Çocuk ve gençlerin interneti belirli bir sorumluluk dahilinde güvenle kullanmalarını desteklemek ve onların internetin yasadışı ve zararlı içeriklerinden nasıl korunacaklarına dair bilgi paylaşımı yapıldı. Böylelikle güvenli internet kullanımı ile ilgili farkındalık yaratarak web 2.0 araçlarının da güvenli ve bilinçli kullanımı amaçlanmaktadır.

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmeni Kübra ERSAN ve Kimya öğretmeni Mehmet Latif OĞUREL rehberliğinde 10/C  sınıfı ile yürütülen Natural is Good, Chemical is Bad!   eTwinning projemizde; kavram olarak kimya ve kimyasallar hakkında, bilerek ya da bilmeyerek oluşturulan yargıları ve yanlış anlaşılmaları sorgulamak, doğal denilen her şeyin ne ölçüde güvenli ya da kimyasal denilen her şeyin ne ölçüde zararlı olduğu incelenmekte ve eleştirilmektedir. Türkiye, Yunanistan, Sırbistan ve Hırvatistan'daki partner okullarla işbirliği yapılan projemizde; öğrencilerimizin algımıza yerleşmiş kimyasal kavramları ve süreçleri eleştirel bir bakış açısıyla incelemeleri, çevrimiçi ortamlarda karşımıza çıkan yalan ve sahte haberleri ayırt edebilme becerisi kazanmaları, yabancı dilde konuşma ve işbirliği yapabilmeleri, web 2.0 araçlarını etkin kullanabilmeleri hedeflenmektedir.

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmeni Kübra ERSAN ve Biyoloji öğretmeni Barış TURAN rehberliğinde 10/C  sınıfı ile yürütülen Diet Inspector eTwinning projemizde; öğrencilerimizin tüm dünyada özellikle gençler tarafından takip edilen diyet ve beslenme çeşitleri incelenmektedir. Türkiye, Yunanistan, Sırbistan, Slovakya, Ermenistan ve Romanya'daki partner okullarla işbirliği yapılan projemizde, tüm dünyada popüler olan diyetlerin aslında ne ölçüde sağlıklı olduğu, doğru ve dengeli beslenme tarzının nasıl anlaşılacağı eleştirel bir yaklaşımla yapılacak çeşitli aktiviteler üzerinden işlenecek ve öğrencilerimizin sağlıklı beslenme üzerine bilinçlenmesi sağlanacaktır. Yabancı dilde iletişim, uluslararası ve işbirlikçi çalışma, sorgulama ve eleştirel düşünme becerisi kazanma, web 2.0 araçlarını etkin kullanma projemizin temel hedeflerindendir.

Ock

Towards a Sustainable European Digital Citizenship: Building the right "to have rights" –Etwinning projesi

Okulumuzun kurucusu olduğu Towards a Sustainable European Digital Citizenship: Building the right "to have rights" isimli eTwinning projemizin çalışmalarına; Yunanistan, İtalya, İspanya ve Fransa'daki partner okulların katılımıyla başlanmıştır. İngilizce öğretmenlerimiz Kübra ERSAN ve Mustafa POLAT rehberliğinde 9. sınıflardan toplam 26 öğrencimiz projede yer almaktadır. Avrupa Konseyi tarafından başlatılan "Dijital Vatandaşlık Eğitimi" kapsamında Türkiye'den seçilen 11 pilot okuldan biri olan okulumuz; bu proje ile öğrencilerimizin çevrimiçi ortamlarda gizlilik, güvenlik, etik ve medya okuryazarlığı gibi konularda bilinçli dijital vatandaşlar olabilmelerini hedeflemektedir. Uluslararası takımlarda yabancı öğretmen ve öğrencilerle çalışacak olan öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini, kullanılacak web 2.0 araçlarıyla da bilgi ve iletişim teknolojileri becerilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır.

Ock

Okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafetyLabel, çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için zenginleştirici bir ortam oluşturmayı hedeflemektedir. Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, okulun diğer tüm çalışanları ve velileri de içine alarak internet güvenliği konusunda topyekûn bir farkındalık kazanılması; okulların kendi çevrimiçi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre değerlendirme, iyileştirme ve güçlendirmesine zemin hazırlamaktadır.

Ülkemizde de okulların e-Güvenlik alanında politikalarını oluşturdukları ve eylemsel olarak çevrim içi ve çevrim dışı uygulamalarını gerçekleştirdikleri "e-Güvenlik etiketi hizmetleri değerlendirme ve akreditasyon aracı" eSafetyLabelportalı(https://www.esafetylabel.eu) gün geçtikçe daha fazla okulun sisteme dahil olması ile büyük bir hızla gelişmektedir.

Okulumuz Yıldırım Beyazıt Anadolu lisesi, 5 Ekim 2021 tarihinde Almanca öğretmenimiz Ferda Yanardağ öncülüğünde kurulan ekip ile eSafetyLabel başvurusu yapmış ve ilk başvuruda alınabilen Bronz etiketi almaya hak kazanmıştır. Bu tarihten günümüze olan süreçte de e-güvenlik kapsamındaki çalışmalarını arttırarak devam ettiren okulumuzyeni başvuru sürecine hazırlanmaktadır.

YILDIRIM BEYAZIT ANADOLU LİSESİ/KIRIKKALE

Ara

Kariyer günleri kapsamında bu kez okulumuz mezunlarından Avukat Gülçiçek SADE aramızdaydı.Avukatlık mesleği ve mesleğin gerektirdiği özellikler hakkında 11. ve 12. sınıf eşit ağırlık bölümü öğrencilerimize eğitim verilmiştir. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. 

Ara

Okulumuz Badminton Kız takımı okul sporları bünyesinde düzenlenen liseler arası Badminton turnuvasında geçen yıl olduğu gibi bu yılda il ŞAMPİYON'u olmuştur.Okulumuz Voleybol erkek takımımız da okul sporları bünyesinde düzenlenen liseler arası Voleybol turnuvasında aynı şekilde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İl ŞAMPİYON'u olmuştur. Yine Kız yüzme takımımız bu yıl il ŞAMPİYON'u olmuştur.Kız voleybol takımımız ise il ikincisi olmuştur.

Emeği geçen öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

 

Ara

Okulumuzun dahil olduğu "The Power of Water" isimli eTwinning projesi Türkiye ( Hatay, Aydın, İzmir, Gaziantep, Kırıkkale, Uşak, Sinop ve Afyon) , İtalya ve Portekiz'den okulların katılımıyla resmi olarak başlamıştır. Okulumuz İngilizce öğretmeni Serap ÖZBAYRAK'ın rehberliğinde toplam 11 öğrenci bu projede yer almaktadır. Projemizin konusu; dünyanın her yerinde geçmişten geleceğe medeniyetleri, milletleri, ülkeleri, zamanları, nesilleri ve beşeri bilimleri birbirine bağlayan suyun gücü ve önemidir. Bu uluslararası proje kapsamında öğrencilerimiz hem önemli bir çevresel konu üzerinde birlikte çalışma fırsatı yakalayacaklar hem de İngilizce dil becerilerini geliştirme fırsatlarına sahip olacaklardır. Ayrıca katılımcı öğrencilerimizin Web 2.0 araçlarını etkin bir şekilde kullanılmayı öğrenmeleri hedeflenmektedir.

Ara

Avrupa Konseyinin "DigitalCitizenshipEducation"(Dijital Vatandaşlık Eğitimi) kursuna Türkiye'den seçilen 11 pilot okuldan biri olan Yıldırım Beyazıt Anadolu lisesi olarak; dijital vatandaşlığın 10 etki alanını kapsayan başlık ve içerikleri tanıtmak amacıyla,kursun Kırıkkale koordinatörü İngilizce öğretmenimiz Kübra Ersan tarafından okulumuz konferans salonunda seminer verilmiştir. Dijital ortamlarda gizlilik, güvenlik, çevrimiçi etik konularında öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi hedeflenen seminerde aynı zamanda internette yer alan çeşitli reklam videoları analiz edilerek, medya okuryazarlığı kapsamında reklamlar yoluyla algımızı şekillendiren subliminal mesajların fark edilmesi sağlanmıştır. Aynı proje kapsamında, okulumuzun kurucu olduğuTowards a SustainableEuropeanDigitalCitizenship: Buildingthe "right to haverights" adlı eTwinning projemize Yunanistan, İtalya, İspanya ve Fransa ülkelerinden öğrenci ve öğretmenler ortak edilerek, çevrimiçi ortamlarda hak ve sorumluluklarını bilen, yaratıcı içerikler üretebilen, dijital vatandaşlık bilincine sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Dijital vatandaşlık eğitimi kursu websitesinehttps://dceturkiye.eba.gov.tr/  adresinden ulaşabilirsiniz.

Dijital vatandaşlık eğitimi el kitabını pdf olarak görüntülemek için lütfen tıklayınız...

Okullarda sosyal medya kullanımı genelgesine ulaşmak için lütfen tıklayınız...